Einstein en samengestelde interest

Feit

Albert Einstein noemde samengestelde interest het 8e wereldwonder. Samengestelde interest, ook rente op rente genoemd, houdt in dat over de rente die op een kapitaal wordt gekweekt, dan wel over een lening verschuldigd is, maar die niet wordt opgenomen of afgelost, ook weer rente wordt betaald. Het tegendeel is enkelvoudige interest, die alleen over het oorspronkelijke kapitaal/de hoofdsom van de lening wordt berekend.

Wat moeten we hiermee?

Samengestelde intrest is de troef bij dividend-groei-beleggen. Daarbij wordt belegd in fondsen met een hoog dividendrendement van bijvoorbeeld 4-8%. Als dividend wordt ontvangen in de vorm van stockdividend dan neemt het aandelenbezit toe. In het geval van cash-dividend zal de belegger zelf nieuwe aandelen moeten bijkopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.